Branimir Brkljač

Diplomirani pravnik po obrazovanju je svoju karijeru u struci, koja je trajala manje od godinu dana, zamenio onom u marketingu u trenutku kada je po zadatku počeo da vodi projekat KOSMODISK. U početku je morao da objašnjava da se slogan »Izgleda šašavo ali deluje« odnosi na proizvod „kosmodisk“ koji uklanja bolove u ledjima, a ne na njega lično. Posle je sve išlo lakše. Iako oni koji ga dobro znaju kažu da je dobar govornik i da bi bio odličan advokat, nikada se više nije vratio pravu. Inficiran neizlečivim virusom marketinga nije više menjao područje svog rada, ali zbog toga jeste svoju geografiju. Godine 1993. se iz Novog Sada seli u Ljubljanu, tako da „šašavi“ proizvod nastavlja da „deluje“ u Sloveniji, pa onda u Hrvatskoj, Makedoniji... nastavak priče je već dobro poznat.

I onda se upušta u novi „šašavi“ projekat – TV prodaju. Iako TV prodaja nije bila potpuna novost, malo je onih koji su verovali da će i ovde kod nas stvarno zaživeti prodaja proizvoda za koje ljudi nisu znali da postoje dok ih nisu videli na televiziji i koji im uglavnom baš i ne trebaju! Ipak, 1996. on i Sandi Češko, koji su već bili partneri u projektu „Kosmodisk“, pokreću „Top Shop“. Tada za njega počinje vreme konstantnih putovanja gde ni sam često ne zna da li je negde baš krenuo ili je tu upravo stigao. Tako prihvata Senekin moto da „nigde nije tako kao svugde“ i njemu ostaje veran do danas. „Studio Moderna“ izrasta u vodeću kompaniju za direktnu prodaju u srednjoj i istočnoj Evropi sa operacijama u 20 zemalja i preko 6 hiljada zaposlenih. Tako posle punih 20 godina na najlepši mogući način zaokružuje tu epizodu svoje životne priče.

Poslednjih godina putuje, piše i predaje. A ima i novu priču. U vojvodjanskom selu Mokrin je napušteno seosko imanje preuredio u «Mokrin House» sa željom da to postane kuća ideja - mesto za radjanje novih ideja i nastajanje kreativnih projekata. I redovna stanica na putu digitalnih nomada iz celog sveta koji putujući po svetu rade i koji svet pretvaraju u globalno selo. Izgleda i zvuči šašavo, to već znamo, ali sad znamo i to da je to znak za dobar početak. Naročito ako u to veruje jedan provereno iskusni početnik.

Branimir Brkljač

PRIJAVI SE

EARLY PRIJAVA

do 20.08. | ISTEKLO

99 KM / 55 €

REGULAR PRIJAVA

od 21.08. do 05.09.

190 KM / 99 €

STUDENTSKA PRIJAVA

ograničeno 15 karata | KVOTA ISPUNJENA

35 KM / 20 €

* U cijenu kotizacije uključeno: ulaznica za oba dana, parking, zakuska, osvježenja i materijali konferencije.


PREDAVAČI


KONTAKT

Udruženje za promociju i razvoj kreativne industrije "Poligon"

Lokacija