ADIS HASAKOVIĆ

PREDAVAČI 2019.

ADIS HASAKOVIĆ

ADIS HASAKOVIĆ

Ime i prezime: Adis Hasaković
Kompanija: Media Content Management (MCM)
Pozicija: Vlasnik i direktor
Iskustvo: 30 godina

Kratka biografija:
Stručnjak za političku komunikaciju. Vlasnik Media Content Managementa (MCM), agencije za strateško komuniciranje i PR, edukaciju i kreiranje medijskih sadržaja (www.mcm.ba). Dugogodišnji je novinar i medijski menadžer. Također, napisao je knjigu "PRavo na uspjeh – 63 praktična primjera i upute kako do Vašeg PR cilja" o tome kako se kreiraju, provjeravaju, provode, i kontroliraju PR strategije. Oženje, otac četvero djece. Rođen 1967. godine u Kotor Varošu. Diplomirani žurnalista.


Naziv predavanja: Kupujmo domaće, ali sada za pravo.

Kratki opis predavanja:
“Kupujmo domaće” kao koncept doživio je u posljednjih desetak godina veliki uspjeh. Desilo se to na iznenađenje stranih brendova koji su vješto iskoristili period postratnog oporavka bh. industrije. To je ujedno dokaz da su Bosanci i Hercegovci oduvijek željeli kupovati svoje kvalitetne brendove. Danas kada su stvari jasne, potrebna je nova vrijednost koja bi ovaj koncept unaprijedila. Za razvoj su potrebne investicije. Nema značajnog napretka bez masovnih investicija. Bosanci i Hercegovci na bankama drže više od 10 milijardi KM. Bosanci I Hercegovci su dokazali svoju patriotsku opredijeljenost tako što su masovno podržali koncept “kupujmo domaće”. Moje mišljenje je da su sada na potezu vlasnici domaćih brendova. Ako bi oni odlučili da (putem berze) podijele bogatstvo sa svojim potrošačima, a koje pozivaju da kupuju domaće, bila bi to klasična win – win kombinacija. Potrošači bi dobili dodatni motiv da kupuju sada i bukvalno svoje brendove u kojima učestvuju kao suvlasnici, a vlasnici brendova bi dobili jeftin kapital za nove investicije, ulaganje u inovacije, nove tehnologije i marketing. Svi rastu, svi sretni i zadovoljni. Ja znam da je potrebno osigurati puno preduvjeta za takvo nešto. I tu bi na potezu trebala biti država sa efikasnim mjerama koje bi omogućile jednostavniji i povoljniji poslovni ambijent. Zamislite da u sljedećih 5 godina barem 2 milijarde KM godišnje uđe u zdrave, transparentne i uspješne domaće kompanije sa vizijom. Gdje bi nam (svima) bio kraj

Naša pitanja:

  1. Kada me neko prvi put upozna, prvo će uočiti... Ozbiljnost
  2. Biti hrabar znači… Biti lud
  3. Kada sanjam, najčešće je to… Moja Bosna
  4. Bogatstvo je za mene… Mir i sloboda
  5. Od svih ljudi na planeti, tri osobe koje želim pozvati na večeru su... Nermin, Nino, Kasupović (mislim da bi nam tri večere bile taman da se ispričamo )