AZRA BEKIĆ

PREDAVAČI 2019.

AZRA BEKIĆ

AZRA BEKIĆ

Ime i prezime: Azra Bekić
Kompanija: Grow centar
Pozicija: Osnivačica i voditeljica
Iskustvo: 39 godina

Kratka biografija:
Diplomirani sociolog, NLP Master Trainer, Coach, HorseDream Partner…
Vjerujem da svi mi u sebi imamo genija! I svi imamo i snage i slabosti na kojima je vrijedno raditi! Vjerujem da svi u sebi imamo resurse koji su nam potrebni za uspjeh!
Mama sam Naje, Ume i Tarika. Oni su moji veliki učitelji koji mi svakodnevno daju vrijedne lekcije iz oblasti mašte, razigranosti i bezbrižnosti! A da bih te lekcije savladala što nježnije, brine se Amir, moja srodna duša, svojom bezrezervnom podrškom na kojoj sam beskrajno zahvalna!
Volim pjesmu „I love my life“ – Robbie Williams jer me najbolje opisuje i pokreće moju energiju nevjerovatnom brzinom! Volim i pjesmu “Sarajevo” koju pjevaju Frajle. Ta pjesma je dovoljna da u trenutku spakujem kofere i iz predivnog Beča otputujem prema gradu gdje se “živi iz meraka”!
U Sarajevu i Beču vodim radionice na teme ličnog razvoja, kroz individualne i grupne coaching seanse pomažem svojim klijentima u dostizanju vlastite izvrsnosti, a najveća motivacija mi je kada motiviram druge da naprave potreban korak ka zoni izvrsnosti! Učinak koji vaš uspjeh ima na moj kreativni dio ličnosti može se mjeriti sa radošću roditelja koji se prvi put upoznaju sa svojim novorođenčetom.
Znanje je moja visoka vrijednost, a širenje znanja za opće dobro moja je misija. Svako zaslužuje pristup riznici znanja, a mi koji smo počašćeni da skladištimo to znanje, dužni smo olakšati taj pristup.Naziv predavanja: Art of Leadership (HorseDream philosophy)

Kratki opis predavanja:
Nakon što je o Leadership-u ispričano sve što se može ispričati i nakon što su se isprobali svi modaliteti i trendovi, prirodno se vraćamo na početak i esenciju liderstva. Vraćamo se na ono što je najbliže čovjeku i što ga nikad do sada nije iznevjerilo- liderstvu duše. HorseDream filozofija je bazirana na tri stuba: poštovanje, povjerenje I ljubav – prema konjima, kao I prema ljudima. Biti lider danas, znači da morate biti u mogućnosti biti na usluzi drugima. To se odnosi i na konje i na ljude. Srž autentičnog liderstva je empatija, komunikacija i dosljednost- velike teme u zahtjevnom poslovnom okruženju. Zbog toga je izazov pronaći istinsko „zrcalo“ koje nam daje povratne informacije koje možemo istraživati i kojima možemo vjerovati. Konji su majstori „zrcaljenja“ naših vještina i davanja feedbacka. Od konja uvijek dobijate ono što ste trebali, čak i kad to nije ono što ste željeli. Njih ne pokreću naše percepcije ili stavovi, ne zanimaju ih naša skupa odijela ili pozicije. Jedino na šta oni reagiraju je esencija našeg bića i zbog toga su najbolji učitelji i treneri za lidere modernog doba.

Naša pitanja:

  1. Kada me neko prvi put upozna, prvo će uočiti... pokretačku energiju koja je uvijek u akciji.
  2. Biti hrabar znači… uvijek ostati dosljedan svojim vrijednostima.
  3. Kada sanjam, najčešće je to… o svijetu u kojem svako preuzima odgovornost za ono što radi ili ne radi.
  4. Bogatstvo je za mene… sloboda raspolaganja svojim vremenom I životom.
  5. Od svih ljudi na planeti, tri osobe koje želim pozvati na večeru su… moja djeca Naja, Uma I Tarik.