VELJKO GOLUBOVIĆ

PREDAVAČI 2019.

VELJKO GOLUBOVIĆ

VELJKO GOLUBOVIĆ

Ime i prezime: Veljko Golubović
Kompanija: New Moment New Ideas Company
Pozicija: Executive Creative Director
Iskustvo: 22 godina

Kratka biografija:
Veljko Golubović (Savski venac, Beograd, SFRJ, 16. marta 1971.), jugoslovenski i srpski kreativac. Znameniti kreativni direktor i heroj Bitke za bebe. Potomak heroja bitke na Sutjesci – komandanta Save Kovačevića, rođak reditelja “Bitke na Neretvi” Veljka Bulajića, unuk Dimitrija i Smilje Popović, prvih mirnodopskih komšija najvećeg heroja svih naših prošlih, sadašnjih i dolazećih bitaka – Maršala Tita.
Još u ranoj mladosti pošao je putem kreativnog opredeljenja; 1977. kreira svoj prvi scenario, strip i storyboard za reklamu. Iste godine stvara i svoju prvu skulpturu i prvu poeziju. Idejno se formirao pod uticajem Alana Forda, Leopolda Bluma i svog prijatelja i kuma, poznatog revolucionara kreativne misli Srdjana Vučinića. 1989. dobija oktobarsku nagradu Grada Beograda za pozorišne predstave “Zločin i kazna” i “Tajna gorskog vijenca”. Raspad Jugoslavije dočekao je u Beogradu 1991. od tada je promenio 4 države (SFRJ, SRJ, SRB I CG, SRB). Iako je i njegova ulica – Bulevar revolucije - promijenila ime, to ga nije spriječilo da nastavi da misli i korača stazama slobode i konzumerizma.

Naziv predavanja: Kanska pobuna i kreativna revolucija
Kratki opis predavanja:
Dešavanja uoči i tokom kanskog festivala 2019 označena su kao moguća prekretnica u advertajzing industriji i jasan nagoveštaj kreativne revolucije koja nam predstoji. Kao i svaka druga revolucija, i ova će imati poseban apetit za svoju “decu”. Medjutim, u moru bitnih kanskih dogadjaja, jedna pobuna zaslužila je posebnu pažnju. Od ishoda ove pobune zavisi i konačnica revolucije.

Naša pitanja:

  1. Kada me neko prvi put upozna, prvo će uočiti... da nije upamtio moje ime.
  2. Biti hrabar znači… u današnje vreme to znači biti lud.
  3. Kada sanjam, najčešće je to… neki košmar.
  4. Bogatstvo je za mene… 5 miliona dolara ili 300 hiljada evra godišnje, kuća na okeanu, privatno ostrvo.
  5. Od svih ljudi na planeti, tri osobe koje želim pozvati na večeru su... moji sinovi, David i Andrej Leo i njihova mama Anđelka.